Biopolymer Nanoparticles

Titel

Formation of Enzymatically Cross-Linked Biopolymer Nanoparticles

Kurzbeschreibung






Enzymatic crosslinking offers an opportunity to engineer and produce biopolymer particles with different particle sizes and surface-active properties. The objective of this work is to investigate the effects of enzymatic crosslinking on the formation and properties of biopolymer nanoparticles (i.e. coacervates). This work will include using following methods: dynamic light scattering, UV-Vis measurements, microscopy, and dialysis.

Schlagwörter

Coacervates, biopolymers, enzymes

Fachgebiet

Technologie funktioneller Lebensmittel

Fg. Leiter/in

Prof. Dr. Jochen Weiss

Betreuer/in

Dr. Hanna Salminen

projektspezifische Lernziele

 

falls vorhanden Anzahl der Teilprojekte

Gruppengröße pro Teilprojekt

Max. Anzahl Studierende

1

Arbeitsaufwand [h] pro Studierenden

60

geplanter Projektstart

nach Absprachegeblockt

geplantes Projektende

-

Anmerkungen an Studierende

Das Projekt findet teilweise in englischer Sprache statt.