Biopolymer Nanoparticles
Titel | Formation of Enzymatically Cross-Linked Biopolymer Nanoparticles | |
Kurzbeschreibung | Enzymatic crosslinking offers an opportunity to engineer and produce biopolymer particles with different particle sizes and surface-active properties. The objective of this work is to investigate the effects of enzymatic crosslinking on the formation and properties of biopolymer nanoparticles (i.e. coacervates). This work will include using following methods: dynamic light scattering, UV-Vis measurements, microscopy, and dialysis. | |
Schlagwörter | Coacervates, biopolymers, enzymes | |
Fachgebiet | Technologie funktioneller Lebensmittel | |
Fg. Leiter/in | Prof. Dr. Jochen Weiss | |
Betreuer/in | Dr. Hanna Salminen | |
projektspezifische Lernziele |
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falls vorhanden Anzahl der Teilprojekte | Gruppengröße pro Teilprojekt | |
Max. Anzahl Studierende | 1 | |
Arbeitsaufwand [h] pro Studierenden | 60 | |
geplanter Projektstart | nach Absprache | geblockt |
geplantes Projektende | - | |
Anmerkungen an Studierende | Das Projekt findet teilweise in englischer Sprache statt. |