coacervates

Titel

Influence of environmental stresses on enzymatically crosslinked coacervates

Kurzbeschreibung






Enzymatic crosslinking may be a valuable tool to improve functional properties of biopolymer coacervates. Therefore, the purpose of this study is to determine the influence of various environmental stresses (e.g., pH, heat, salt, freeze-thaw cycling) on particle size, particle charge and microstructure of enzymatically crosslinked coacervates. This work will include using following methods: light scattering, particle electrophoresis, and optical microscopy.

Schlagwörter

Coacervates, biopolymers, enzymatic crosslinking, stability

Fachgebiet

Technologie funktioneller Lebensmittel

Fg. Leiter/in

Prof. Dr. Jochen Weiss

Betreuer/in

Dr. Hanna Salminen

projektspezifische Lernziele

 

falls vorhanden Anzahl der Teilprojekte

Gruppengröße pro Teilprojekt

Max. Anzahl Studierende

1

Arbeitsaufwand [h] pro Studierenden

50 h

geplanter Projektstart

4. Juni 2012geblockt

geplantes Projektende

-

Anmerkungen an Studierende

Die Arbeit soll in englischer Sprache abgefasst werden.